Facebook Twitter

De lammeren

Auteur Mustafa Kör
ISBN 9789055158188
   
 
Bindwijze Paperback
 

Umut woont in Maasland. Hij worstelt met de schimmen van het verleden. Na de dood van zijn broer Ilyas is hij in de greep van weemoed. En hij denkt vaak terug aan Ağabey, zijn idyllische geboortedorp in Anatolië, waar hij Aisja heeft moeten achterlaten, de kostbaarste
bloem in de botanische tuin der liefde.

Umut heeft het idee dat de dood van zijn broer en de liefde voor Aisja iets met elkaar te maken hebben. Hij besluit terug te gaan naar Anatolië, naar Aisja, in de hoop daar te weten te komen waarom hij droefgeestig is. Umut begint aan een tocht naar het thuisland, zoals zijn vader ooit naar het beloofde land aan de Maas trok.

'De Lammeren' is een sprookjesachtige, lyrisch geschreven roman over de ons onbekende wereld van Anatolië en haar liefdessagen. Tegelijkertijd is het een waaier van emoties en verhalen, waarin verschillende stemmen en generaties aan het woord komen.

Voor het verhaal 'De uitverkorenen', dat ten grondslag ligt aan deze roman, werd Mustafa Kör (1976) reeds bekroond met de extra eerste prijs voor proza van El Hizjra.