Facebook Twitter

Aan het einde der tijden

Auteur Göran Sahlberg
ISBN 9789055158300
Verschijningsdatum 22-11-2007
Prijs € 17,90
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Zweeds door Edith Sybesma

Een zevenjarig jongetje woont met zijn ouders in een flat op de Sleutelberg. Zijn vader is een predikant met godsdienstwaanzinnige trekjes. De jongen gaat het liefst zijn vader achterna en oefent vast met het schrijven van grafredes en het bekeren van zijn vriendjes. Zijn moeder vindt dat maar niets. Speelde hij maar buiten, zoals normale jongens.

Op een dag zijn zijn ouders plotseling verdwenen. De jongen weet alleen dat hij voortaan bij buurvrouw Viola van de zelfbedieningswinkel moet wonen. Dat kan maar één ding betekenen: het einde der tijden is aangebroken en zijn ouders zijn zonder hem omhooggezonden. Moet hij nu in zijn eentje de komende zeven jaar van rampspoed doorstaan? Of is zijn vader toch nog ergens op aarde?

Met een lichte toets en een zeldzame, flonkerende schoonheid vertelt 'Aan het einde der tijden' de geschiedenis van een kleine jongen met een grote fantasie. Een verhaal over kinderlijke onschuld en religieus fanatisme tegen de achtergrond van het Zweden van de jaren vijftig.