Facebook Twitter

Marine Le Pen. De weg naar de macht

Auteur René ter Steege
ISBN 9789461644572
Verschijningsdatum 18-4-2017
Prijs € 17,90
Bindwijze Paperback
 

FRANSE VERKIEZINGEN 2017

23 april (eerste stemronde) en 7 mei 2017 (2e stemronde)

Wordt Marine Le Pen de nieuwe president?

Als dochter van de bekendste rechts-extremistische politicus van Frankrijk werd Marine Le Pen al vroeg geconfronteerd met de gevolgen van de uitspraken van haar vader. Ze voelde zich als meisje op school en als studente in de rechten slachtoffer, maar was tegelijkertijd ook gefascineerd door de politiek. Al jong besloot ze daarom in de voetsporen van haar vader te treden, maar het wel heel anders te doen dan hij.

Terwijl Jean-Marie Le Pen naar hartelust provoceerde en niet uit was op het daadwerkelijk verkrijgen van politieke macht, zette Marine Le Pen resoluut alles op alles om het rechts-extremistische gedachtengoed te moderniseren. Welke strategie gebruikte ze daarbij en welke onderwerpen zette ze op de agenda? Hoe wist ze de partij achter zich te krijgen, schandalen uit het zicht te houden en haar vader tot zwijgen te brengen?

Journalist en kenner van de Franse politiek René ter Steege schetst in dit boek een fascinerend portret van een vrouw die het talent heeft overal politiek munt uit te slaan. Marine Le Pen. De weg naar de macht is een onmisbaar boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van het rechtse populisme, niet alleen in Frankrijk, maar ook verder in Europa.