Facebook Twitter

In de voetstappen van de Profeet

Auteur Tariq Ramadan
ISBN 9789461644169
Verschijningsdatum 22-9-2007
Prijs € 29,90
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Frans door Hanneke Los

Over de Profeet Mohammed zijn al talloze biografieën geschreven. Maar nog niet door Tariq Ramadan, een van de honderd meest vernieuwende denkers van de 21e eeuw volgens Time Magazine. Ramadan besteedt vooral aandacht aan de menselijke kanten en de voorbeeldfunctie van de Profeet als Gezant van God.

In de voetstappen van de Profeet is een prachtig en toegankelijk geschreven boek, waarin aan de levensloop van Mohammed inzichten worden ontleend die voor onze tijd van grote waarde zijn, zowel voor moslims als niet-moslims. Het gaat daarbij zowel om spirituele als politiek-juridische en culturele lessen. Zo laat Ramadan zien dat de islam geen gesloten systeem van regeltjes is, maar openstaat naar de wereld.

Daarnaast heeft Ramadan veel aandacht voor actuele thema’s als de positie van de vrouw, de verhouding van de islam tot de westerse democratie en de manier waarop de Koran gelezen moet worden. Het resultaat is een fascinerend boek waarin voor het eerst duidelijk wordt welke plaats de islam in het Westen kan innemen.