Facebook Twitter

Moord op de noordelijke bergweg

Auteur Anila Wilms
ISBN 9789461642110
Verschijningsdatum 4-2-2014
Prijs € 18,90
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Duits door Dineke Bijlsma

Tirana, 1923. De Amerikaanse ambassadeur Julius Grant is met grote verwachtingen naar de hoofdstad van het jonge en roerige staatje Albanië gekomen. Men zegt dat er olie te vinden is. Van de ene dag op de andere staat het land in de belangstelling van alle belangrijke westerse regeringen en oliemaatschappijen.

Maar dan, april 1924, worden er in het onherbergzame noorden twee jonge Amerikanen vermoord. Wie heeft de moord gepleegd? Wat deden de twee Amerikanen daar? De moord brengt de nieuwe ambassadeur in verlegenheid. De politieke spanningen tussen de verschillende partijen in het land lopen zo hoog op dat een burgeroorlog dreigt. Het voortbestaan van het land staat op het spel.

Moord op de noordelijke bergweg is een spannende roman over een turbulente episode uit de Europese geschiedenis, net na de Eerste Wereldoorlog, gekenmerkt door politieke intriges en veranderende internationale machtsverhoudingen.

 

'Leerzaam, dramatisch, grappig en origineel.' Vrij Nederland

'Met veel gevoel voor sfeer en de absurde kanten van de Realpolitik beschrijft Wilms een historische misdaad.' Süddeutsche Zeitung