Facebook Twitter

Wachten op zee

Auteur Francesco Biamonti
ISBN 9789461641977
Verschijningsdatum 2-7-2013
Prijs € 17,90
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Italiaans door Pietha de Voogd en Mieke Geuzebroek

De laatste klus van Edoardo, een zeeman uit Ligurië, voor hij ophoudt met werken. Een radicale vlucht voor het meest dierbare, het genoegen om nog één keer de stilte van de zee, het ritme van de eenzaamheid te ervaren. Edoardo krijgt zijn laatste contract. Bestemming: de kust van ex-Joegoslavië. Lading: een partij wapens.

De reis over zee verloopt rustig, met afwisselend herinneringen, gewaarwordingen, dialogen. De bemanning praat nu eens over het verleden, dan weer over de toekomst, maar nooit over de reis van dat moment en de morele aspecten ervan. Over de radio komen de orders, de orders worden uitgevoerd, en dat is het. Tot de radio stilvalt – een defect, sabotage? – en er geen orders meer komen. En dan begint het wachten, het wachten op zee.

Naast WACHTEN OP ZEE, dat uitkwam in 1994, bevat deze uitgave ook de laatste, onvoltooid gebleven roman van Biamonti: DE STILTE. Hiermee is eindelijk het volledige oeuvre van deze bijzondere schrijver in het Nederlands beschikbaar, in de prachtige vertalingen van Mieke Geuzebroek en Pietha de Voogd.