Facebook Twitter

De laatste boer

Auteur Eric Smaling
ISBN 97894616412424
Verschijningsdatum 20-6-2013
Prijs € 17,90
Bindwijze Paperback
 

De onstuitbare run op schaarse vierkante meters

Eric Smaling, Floris Meslier & Jules Iding

Hoe zit de wereld van de ruimtelijke ordening in Nederland in elkaar? Wie is verantwoordelijk voor de inrichting van ons land? Welke effecten heeft de stilvallende vraag naar dure koopwoningen op de begrotingen van de gemeenten?

Op zoek naar antwoorden op deze en andere vragen besloten de schrijvers van dit boek een tocht door Nederland te maken. In samenspraak met lokale bestuurders bezochten zij die vierkante meters die onderwerp waren van een conflict of spanningsveld. Ze keken vooral naar omstreden bouwprojecten en naar de tegenstellingen tussen natuur en landbouw. Niet alleen waren ze geïnteresseerd in de projecten zelf, ze verdiepten zich ook in het economische en bestuurlijke samenspel van projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, bestuurders en toezichthouders.

Het resultaat is een bijzondere rondreis waarbij de lezer een fascinerende blik achter de schermen van de ruimtelijke ordening krijgt. De laatste boer biedt niet alleen een toegankelijke inleiding tot een complexe materie, maar neemt daarnaast ook helder en duidelijk stelling.