Facebook Twitter

In het bos zijn de wilde dieren

Auteur Arjen Jansons
ISBN 9789461649850
Verschijningsdatum 17-1-2009
Prijs € 19,90
Bindwijze Paperback
 

Januari 1999. Nederland is in de greep van de verdwijning van het dertienjarige meisje Sybine Jansons uit Maarn. Ze fietste van school in Doorn naar huis en kwam niet aan.

Vanaf het eerste moment wordt een grootscheepse zoekactie op touw gezet. Buren, vrienden, politie en mariniers kammen de bossen uit. Politiehelikopters zoeken met infrarood licht. De media geven op grote schaal bekendheid aan de verdwijning. Scholen en kerkelijke organisaties leven massaal mee. Het baat echter niet: op 24 februari wordt het lichaam van Sybine gevonden in een kanaal bij Breukelen.

Wat is er gebeurd? Als later de zedendelinquent Martin C. opgepakt wordt en terechtstaat, houdt deze zijn mond. De ware toedracht blijft onduidelijk. In dit boek vertelt vader Arjen Jansons niet alleen in wat voor een hel hij en zijn familie terechtkwamen maar reconstrueert hij ook wat er gebeurd moet zijn. Het is het gruwelijke verhaal van een tbs’er die door een juridische handigheid op vrije voeten kwam en genadeloos toesloeg. Een onthutsend, spannend, en ontroerend verhaal.

*************************

De tbs van Martin C. werd in maart 2015 opnieuw met 2 jaar verlengd.