Facebook Twitter

De dag dat Peter de deur dichttimmerde

Auteur Clara Pels
ISBN 9789461641021
Verschijningsdatum 20-11-2012
Prijs € 16
Bindwijze Paperback
 

De dag dat Peter de deur dichttimmerde. Waarom mensen die onze hulp het hardst nodig hebben niet geholpen worden

Peter en Sharon hebben zes kinderen en heel veel problemen. Peter heeft geen werk, psychische klachten en geldzorgen. Sharon is vaak ziek, en kan de zorg voor het gezin nauwelijks aan. De oudste kinderen gaan hun eigen gang, komen in aanraking met politie en justitie en spijbelen. De kleintjes ontwikkelen zich niet goed. Er is een zevende op komst.

Peter en Sharon krijgen veel hulp; een leger aan professionals staat voor ze klaar. Maar de problemen blijven bestaan. Op een dag is Peter het beu. Hij timmert de deur van zijn huis dicht. Wat is er gebeurd? De hulpverleners staan voor een raadsel. Peter en Sharon en vier van de kinderen zitten binnen.

Hoe komt het dat een gezin waarin zo veel tijd, geld en energie zit niet uit de problemen komt? Zijn sommige mensen niet te helpen of is het hulpverleningssysteem failliet? In dit boek laten deskundigen Albert Jan Kruiter en Clara Pels op basis van hun ervaringen en met behulp van een fictief gezin, zien hoe de verzorgingsstaat in de praktijk functioneert. Een indringend verslag, waarin op grondige en heldere wijze de tegenstrijdigheden en paradoxen in de zorg tegen het licht worden gehouden. Makkelijke conclusies en aanbevelingen verstrekken zij niet, maar hun boek is onmisbaar voor iedereen die zich een beeld wil vormen van de manier waarop de zorg in Nederland verbeterd kan worden.

Albert Jan Kruiter en Clara Pels zijn beiden mede-oprichter van Sociaal Hospitaal (www.sociaalhospitaal.nl), een onlinepoli voor mensen met meerdere problemen en de professionals die hen bijstaan.

 

Over Mild despotisme. Democratie en verzorgingsstaat door de ogen van Alexis de Tocqueville van Albert Jan Kruiter (Van Gennep, 2011)

‘haarscherp’ – NRC Handelsblad

Over In ons belang van Albert Jan Kruiter en Eelke Blokker (Van Gennep, 2011)

‘een indringend en helder pamflet’ – Nederlands Dagblad