Facebook Twitter

Een korte geschiedenis van de eeuwige liefde

Auteur Szilárd Rubin
ISBN 9789461640062
Verschijningsdatum 14-2-2012
Prijs € 17,90
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Hongaars door Frans van Nes

Hongarije, 1945. Nadat de Russen het land zijn binnengetrokken, keert het normale leven in het aan de Donau gelegen stadje Mohacs terug. Een groep vrienden verzamelt zich dagelijks op de boulevard om te gaan zonnen en zwemmen. Tot de groep behoren Atilla, die als wees uit de oorlog is gekomen en schrijver wil worden, en Orsolya, die in Dresden het bombardement heeft meegemaakt. Ze raken hartstochtelijk verliefd op elkaar.

Wanneer ze in Boedapest gaan studeren, lijkt de toekomst hen beiden toe te lachen. Orsolya studeert farmacie en wil apotheker worden, Attila staat een loopbaan als een gevierd schrijver in het nieuwe Hongarije te wachten. Maar terwijl de vriendengroep vrolijk en uitgelaten door het leven gaat, ervaart Attila de eerste momenten van vervreemding en verwijdering.

Een korte geschiedenis van de eeuwige liefde is een aangrijpende liefdesgeschiedenis tegen de achtergrond van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en de veranderende omstandigheden van het nieuwe Hongarije. Een psychologische herinneringsroman over hartstocht die omslaat in bezetenheid.