Facebook Twitter

Meisjes te koop

Auteur Iana Matei
ISBN 9789461640154
Verschijningsdatum 14-6-2011
Prijs € 14,95
Bindwijze Paperback
 

Ieder jaar belanden duizenden minderjarigen meisjes in de gedwongen prostitutie. Alleen zij vecht voor ze...

Uit het Frans vertaald door Henne van der Kooy

Een vijftienjarig meisje stond op het punt voor €2800 verkocht te worden aan een bordeel in het buitenland. Tot Iana Matei er lucht van kreeg. Buiten een nachtclub wachtte ze met draaiende motor tot het meisje buiten kwam, zogenaamd om te roken. Samen vluchtten ze weg.

Elk jaar worden duizenden minderjarige Oost-Europese meisjes tussen de twaalf en de zestien jaar oud naar West-Europa gelokt en gedwongen tot prostitutie. Psychologe Iana Matei redde er al vierhonderd uit de klauwen van mensenhandelaren. Ze kidnapt ze terug, staat ze bij in rechtszaken tegen hun pooiers en steunt ze bij hun terugkeer naar school en in de maatschappij. Ze is het onvermoeibare kloppend hart van haar opvanghuis, waar ze met de getraumatiseerde meisjes vaak heel wat te stellen heeft.

In Meisjes te koop vertelt Matei over de schokkende praktijk van de handel in seksslaven, over de gruwelijke methodes van de pooiers en de hartverscheurende levens van de meisjes die in hun val lopen. Ondanks bedreigingen van meedogenloze criminelen blijft Matei vechten. Meisjes te koop vertelt het verhaal van een dappere vrouw en de meisjes om wie alleen zij geeft.