Facebook Twitter

Scheurkalender van de bijbel 2011

Auteur Mirjam Elbers
ISBN 9789055155484
Verschijningsdatum 28-9-2010
Prijs € 14,95
Bindwijze Paperback
 

365 eyeopeners, misverstanden, wetenswaardigheden en verrassende inzichten die uw kennis van de bijbel dagelijks vergroten.

Waarom gebeuren veel dingen in de bijbel 'ten derden dage'? Komen heidenen in de hel en heilige boontjes in de hemel? Waarom heet Mozes Mozes? Gaat het in de bijbel over 'de toorn van God'?

Er is geen boek dat zoveel vragen oproept als de bijbel. De lange interpretatiegeschiedenis en de talloze groepen mensen die de bijbel voor eigen karretjes spannen zorgen bovendien vaak voor antwoorden die niet rechtstreeks uit de bijbelteksten volgen.

Oftewel: als je de teksten goed leest, staat er soms iets heel anders. Dat willen de auteurs in deze kalender laten zien. Aan de hand van twaalf thema's voorzien zij bijbelfragmenten van nieuwe betekenis. Ze leggen onderliggende vertelstructuren bloot, verklaren historische onjuistheden en leggen verbanden met de wereldliteratuur. Op die manier laten zij de oude teksten zonder vooroordelen spreken, met verrassende resultaten.

Onder redactie van Mirjam Elbers en Ad van Nieuwpoort.

Aan de scheurkalender van de bijbel 2011 werkten verder mee: Karel Deurloo, Karel Eykman, Nico ter Linden, Piet van Midden, Jessa van der Vaart, Marco Visser, Klaas Vos en Rochus Zuurmond.