Facebook Twitter

Reis bij maanlicht

Auteur Antal Szerb
ISBN 9789461647917
Verschijningsdatum 28-1-2005
Prijs € 23,50
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Hongaars door Györgyi Dandoy

Mihály en Erzsi zijn op huwelijksreis in Italië. Wanneer de trein op een klein stationnetje stopt, stapt Mihály uit om even iets te drinken – en komt door een vergissing te laat terug. Al gauw blijkt echter dat hij niet helemaal onopzettelijk de trein gemist heeft: een innerlijke behoefte dwingt hem zijn intuïtie te volgen en zelf op reis te gaan.

Mihály begint een ogenschijnlijk doelloze tocht door Italië. Elke stap leidt hem echter terug naar zijn jeugd en roept herinneringen op aan de hechte, haast ziekelijke vriendschap met Támas en Éva Ulpius, de broer en zus die het middelpunt vormden van een geheimzinnige vriendenkring.

Mihály’s tocht is een reis langs de schimmen van het verleden die uiteindelijk leidt naar Rome, waar hij op het spoor komt van zijn heimelijke grote liefde…

Reis bij maanlicht is een klassieke roman uit de Hongaarse literatuur die met fijnzinnige humor en vol symboliek een blik werpt op de zin van het leven, de liefde en de eeuwige zoektocht van de mens naar zichzelf.