Facebook Twitter

Honger

Auteur Crystal Renn
ISBN 9789055154913
Verschijningsdatum 1-6-2010
Prijs € 14,95
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Engels door Sabine Mutsaers

Op haar veertiende overkomt Crystal Renn waar veel tienermeisjes van dromen: ze wordt ontdekt door een modellenscout. Het enige wat haar carrière nog in de weg staat, is haar gewicht, zo wordt haar voorgehouden.

Crystal valt flink af en komt terecht in de New Yorkse modewereld. Ze heeft een mooi contract op zak, maar worstelt met anorexia en exercise bulimia. Ze eet bijna niets en fitnesst iedere dag urenlang bij verschillende sportscholen, zodat het niet opvalt. Het grote succes blijft uit en haar lichaam protesteert aan alle kanten. Dan begint ze haast vanzelf aan te komen en neemt een besluit. Ze doet niet langer mee aan deze dodelijke lijdensweg. Ze wil leven, en daarvoor moet ze eten.

Het ongelooflijke gebeurt: wanneer Crystal weer op haar oude gewicht is, belandt haar carrière in een stroomversnelling. Met size zero was ze een hoopje ellende, met de gemiddelde Amerikaanse size twelve groeit ze uit tot het best betaalde plus-size model van de Verenigde Staten. Honger is het verhaal van een vrouw die sterk genoeg is om nee te zeggen tegen de meedogenloze eisen van de mode-industrie.