Facebook Twitter

Mannenharem

Auteur Vinco David
ISBN 9055156906
   
Prijs € 19,90
Bindwijze Paperback
 

Omar stamt af van de machtige Indiase mogoelkeizers, die heersten over een uitgestrekt rijk van moslims en hindoes. Hij stuit op een historische, keizerlijke miniatuur met homoseksuele handelingen. Seks tussen mannen was voor de mogoels de normaalste zaak van de wereld. Sommige keizers bezaten zelfs een mannenharem. Stukje bij beetje ontsluiert Omar de geheimen van het liefdesleven van een keizerlijke voorvader. Hij blijkt niet de enige homoseksueel in zijn islamitische familie! Wanneer die erachter komt dat hij op mannen valt, is hij zijn leven niet meer zeker.

 

Mannenharem is een spannend, avontuurlijk verhaal dat zich ontvouwt tegen de achtergrond van de eeuwenoude islamitische tradities van de mogoels. Het is een op historische feiten gebaseerde vertelling waarin exotische sensualiteit en brute machtswellust elkaar afwisselen.

 

Vinco David (Leiden, 1961) studeerde politicologie en Italiaans in Amsterdam. Hij is (co)auteur van verschillende non-fictie boeken, zoals Polderpalet, een managementboek over diversiteit, en Gluren bij de buren 2, over humor en diversiteit. Mannenharem is zijn debuut als fictieschrijver. Inspiratie voor Mannenharem deed hij op tijdens de reizen die hij met zijn hindoestaanse echtgenoot door India maakte.

 

‘Mannenharem is een boek dat je vanaf pagina één bij de keel grijpt. Een aanrader’ – Paul van Liempt, journalist

 

‘Poëtisch taalgebruik en onderkoelde erotiek. Lezen!’ – Prem Radhakishun, advocaat, columnist, tv-presentator

 

‘Tussen Amsterdam cs en Groningen vice-versa had ik het uit, het leest dus als een trein.’ – John Jansen van Galen, journalist

 

‘Zelden heb ik van een spannend boek zo veel geleerd.’ – Henk Krol, hoofdredacteur Gay Krant