Facebook Twitter

Dirkjan scheurkalender nr.6 (2010)

Auteur Mark Retera
ISBN 9789055151325
Verschijningsdatum 7-9-2009
Prijs € 14,95
Bindwijze Scheurkalender
 

De wereld van Dirkjan wordt harder. Agressie, geweld en hele grote apen, waar je ook kijkt. Dirkjan en zijn vrienden gaan er op geheel eigen wijze mee om. Dirkjan zelf probeert in de slag van Verdun zijn mannetje niet te staan. Ondertussen stelt zijn vette vriend ‘dirty’ Bert dichter bij huis orde op zaken als agent zonder hart. En mijnheer Van Druten besluit de zwakkere exemplaren onder de tere schooljeugd wél te brandmerken.

Gelukkig kan er nog gewinkeld worden bij de kleine middenstand. Ja, het dagelijks leven gaat door. Maar de filosoferende slager en de moraliserende loempiaverkoper zijn nauwelijks in staat om enige schijn van normaliteit op te houden. In dirkjans wereld zijn hele andere personages normaal: buitenaardse wezens, superman en de oude vertrouwde kabouters.

De strip Dirkjan is een absurd stralende ster aan het vaderlandse stripfirmament. In Dirkjan scheurkalender nr. 6 komt de humor dagelijks uit zeer onverwachte hoek. De woensdagen zijn voor de cartoons van lectrr, het weekeinde is gereserveerd voor nozzman.