Facebook Twitter

De kalendermoordenaar

Auteur Marek Krajewski
ISBN 9789055159628
Verschijningsdatum 0-6-9
Prijs € 19,90
Bindwijze Paperback
 

Vertaald uit het Pools door Greet Pauwelijn en Rita Martynowski-Depestel

Het Breslau van de jaren twintig wordt opgeschrikt door een aantal macabere moorden: een ingemetselde muzikant, een gevierendeelde metaalbewerker, een doodgebloed raadslid dat op zijn kop aan een kroonluchter hangt. De slachtoffers hebben ogenschijnlijk niets met elkaar te maken, maar de moordenaar laat bij elk slachtoffer een kalenderblaadje achter.

Inspecteur Eberhard Mock stort zich in een zoektocht naar de moordenaar en raakt zo gefixeerd op zijn speurwerk dat hij zijn verleidelijke jonge echtgenote aan haar lot overlaat. Haar aristocratische vriendin Elisabeth brengt haar in slecht gezelschap: ze komt in contact met een mysterieuze sekte en geeft zich over aan erotische uitspattingen. Wanneer Mock hier lucht van krijgt, moet hij behalve naar de kalendermoordenaar ook op zoek naar de schimmige kringen waarin zijn vrouw verzeild is geraakt.

De kalendermoordenaar is een psychologische thriller vol suspense en een portret van het fascinerende Breslau van de jaren twintig: een bruisende Europese metropool met een even bedrijvige onderwereld vol drank, ‘sneeuw’, seks en geweld.


De internationale pers over de Breslauserie:

‘Deze complexe, sfeervolle thrillerreeks zal veel fans krijgen.’ – The Independent

‘Een duistere, meeslepende roman vol perverse seks en geweld.’ – Mail on Sunday

‘Je blijft doorlezen in dit boek, omdat het spannend is, maar ook vanwege de scherpe, goed getroffen beelden die het Breslau uit de jaren twintig tot leven wekken.’ – Münchener Zeitung

‘een intelligente en onderhoudende roman’ – Giessener Allgemeine

‘Om als classicus te werken moet je secuur en dol op details zijn. Die kwaliteiten komen Krajewski als auteur van misdaadromans goed van pas.’ – Frankfurter Allgemeine Zeitung