Facebook Twitter

Een bewijs van liefde

Auteur Door van der Wiele
ISBN 9789055159642
Verschijningsdatum 16-6-9
Prijs € 14,95
Bindwijze Paperback
 

Een bewijs van liefde winnaar Debuutprijs Jonge Jury 2011

Guadalupe is een doodgewoon meisje uit Mexico-Stad. Net voor haar vijftiende verjaardag wordt ze verliefd op Arturo, een knappe, charmante jongen die bevriend is met een van haar neven. Ze kan haar oren niet geloven als hij haar mee uit vraagt. Aarzelend stemt ze toe. In de weken daarna verzint ze smoesjes en spijbelt om er maar voor te zorgen dat ze bij Arturo kan zijn. Alles heeft ze voor hem over.

Op een dag neemt Arturo haar mee naar een hotel voor ‘een bewijs’ van haar liefde. Na die middag hoort ze niets meer van hem. Ze weet niet wat ze ervan moet denken. Enige tijd later ontdekt ze tot haar grote schrik dat ze zwanger is. Niemand mag ervan weten, op school niet en thuis zeker niet. Maar Guadalupes buik wordt dikker en dikker, en haar toekomst donkerder en donkerder. Hoe lang houdt ze het nog vol om iedereen om de tuin te leiden? Hoort ze nog iets van Arturo? Wie kan haar helpen?

Een bewijs van liefde is het op ware verhalen gebaseerde debuut van Door van der Wiele. Als antropoloog op veldwerk in Mexico werd ze zo gegrepen door het lot van de vele tienermoeders met wie ze te maken kreeg dat ze er een verhaal over schreef.